Naturmaterialer hjælper miljøet
Miljøudfordringer i dag

Naturmaterialer hjælper miljøet

Dagens mode giver masser af problemer for miljøet, men du kan ved at vælge påklædning med omhu være med til at mindske belastningen af miljøet og samtidig være med til, at vi bruger naturens ressourcer bedst muligt. Arbejder du i miljøbranchen, vil det sende et godt signal, hvis du tager hensyn til miljøet, når du vælger det tøj, du har på, når du tager på arbejde. Det gælder, hvad enten du er ‘i marken’ og arbejder i miljøindustrien, forsker eller underviser på skole eller universitet, eller om du arbejder i miljøvirksomhedernes omgivende brancher – reklame, PR, konsulentvirksomheder eller andet. Tøjindustrien er nemlig en miljøsynder, men du kan selv være med til at mindske udfordringerne. Du kan også vælge selv at arbejde med at udvikle miljørigtigt tøj – der er mange muligheder.

Vælg tøj af naturmaterialer

Skal du vælge tøj med en miljøprofil, kan du for eksempel vælge tøj, der er fremstillet af naturens egne materialer. For eksempel kan du få en masse elegante læderbukser til damer, hvor du med disse materialer både er med til at klæde dig moderigtigt og er med til at udnytte de produkter, som naturen selv kan stille med. Læder er et ægte naturprodukt, og læderbukser til damer er både klassisk smukke, holdbare og med til at sende et bæredygtigt signal.

På webshoppen NA-KD kan du finde et stort udvalg af læderbukser til damer, der giver dig mulighed for at finde modeller, der egner sig til arbejdsbrug, og her finder du også et stort udbud af læderbukser til damer, der er beregnet til fritidsbrug og fest.

Engager dig i miljørigtig tøjproduktion

Vil du arbejde med noget, der kan gavne miljøet, kan vi foreslå, at du engagerer dig i et job, hvor du kan beskæftige dig med udvikling og produktion af bæredygtige tekstiler. Det er for eksempel en kendt sag, at mange tekstiler rummer plast, som med tiden udvaskes og bliver til partikler af mikroplast. Det spreder sig ud til åer, søer og havet, og derfra optager vi det gennem de planter og dyr, som vi spiser. Vi mennesker indtager mikroplast, og kan vi undgå at sprede mere af det i vores miljø, vil det være en stor fordel.

Du kan også arbejde med bæredygtige tekstiler på anden vis. I disse år udvikles der stadig bedre systemer til genanvendelse af brugt tøj – ikke bare det, der kan sælges i genbrugsbutikker, men også det, der skal forarbejdes og genbruges som råstoffer til nyt tøj. Alt det vil være spændende at arbejde med for dig, der har en interesse i at være med til at sikre vores klodes miljø.

Miljøudfordringer i dag