Sådan kan du spare på brændstoffet når du kører i bil
Miljøhistorier gennem tiden

Sådan kan du spare på brændstoffet når du kører i bil

Vidste du, at du kan spare brændstof, når du kører i bil? I denne artikel kan du få ti gode råd til, hvordan du kan spare på benzinen eller den anden form for brændstof, som du tanker din bil med.

[IMAGE=fMqMb3b1MRmB.jpg]

1. Køb en brændstoføkonomisk bil

[IMAGE=c8a5vnePfTSS.jpg]

Det siger nærmest sig selv, men du kan først og fremmest spare brændstof ved at købe en bil, der går langt på literen.

2. Sluk for din aircondition

Du bruger unødig energi, når du kører med sædevarmer, el-bagrude og aircondition, når du ikke har brug for det. Du kan holde varmen ude ved at investere i Solfilm, som forhåbentligt gør at du ikke har brug for lige så meget aircondition. Det siges, at du øger dit brændstofsforbrug med op til 15 procent, hvis du kører med klimaanlægget tændt.

3. Brems med motoren

Et andet god råd er at holde bilen i gear fremfor at koble ud og køre i frigear, når du fx nærmer dig et lyskryds.

4. Kør i det højst mulige gear

Du kan også spare brændstof ved køre i det højst mulige gear https da de lavere omdrejninger er med til at sænke dit brændstofsniveau.

5. Tøm bagagerummet

Jo mindre bilen vejer, jo mindre brændstof bliver der brugt. Du kan gå efter at du øger brændstofforbuget med omkring fire procent , når bilen vejer 100 kg ekstra.

6. Kør ikke for stærkt

Du kan spare på brændstoffet, hvis du ikke kører for stærkt. Jo hurtigere du kører, jo højere luftmodstand er der, og det kræver mere brændstof.

7. Tjek dæktrykket

Du lægger måske ikke altid mærke til, hvorvidt der er nok luft i dine dæk. Derfor er det en god ide at tjekke dæktrykket, da det koster mere brændstof at køre med dæk, som har et for lavt træk. Det siges, at hvis dine dæk mangler 20 procent luft, vil dit brændstofforbrug forøges med fem til ti procent.

8. Tag tagboksen af efter brug

Som vi tidligere har nævnt, øger du dit brændstofforbrug, når bilen vejer mere. Derfor bør du afmontere tagbagagebærer og tagboks, når du ikke bruger den eller dem. Mens en tagbagagebærer kan øge dit brændstofforbrug med et par procent, kan dit forbrug blive øget med helt op til 15 procent, når du kører rundt med en tagboks.

9. Undgå tomgang

Sluk motoren når du venter. Du kan spare brændstof, selv når du venter i et par minutter og på den måde sænke dit forbrug og pleje miljøet.

10. Kør med en varm motor

Du bruger mere brændstof, når du kører med en kold motor. Derfor kan du med fordel køre med en motorvarmer, som kan gavne din komfort, din bils levetid og vigtigst af alt, som gavner miljøet.