Vælg en karriere hvor du hjælper miljøet
Miljøhistorier gennem tiden

Vælg en karriere hvor du hjælper miljøet

Mange mennesker bekymrer sig om, hvordan vi behandler miljøet. Ikke mindst menneskets påvirkning af klimaet bekymrer mange – og ikke mindst de unge er bekymrede for klimaet og for, hvordan vi skal nå at gøre noget ved det.

Er du selv ung og ved at overveje hvad du skal arbejde med i dit liv, vil det derfor være nærliggende at vælge en karriere, hvor du selv kan gøre noget for miljøet. Det kan være inden for bæredygtig omstilling, som både indebærer den måde, vi lever vores hverdag på, vores forbrug af goder og vores energiproduktion. Der er masser af muligheder for at finde en karriere inden for disse områder.

Du skal være forberedt på, at et arbejde inden for disse områder også er et travlt arbejde. Det er derfor vigtigt, at du får indrettet dit sovemiljø, så du kan hvile dig korrekt og få en god nats søvn. Og du kan gøre din dagligdag til en æstetisk oplevelse, som gør, at du føler dig godt tilpas: Vælg noget flot sengetøj og find blandt andet pudebetræk, som du kan hvile dit hoved på med en god følelse. Inden for sengetøj kan du også finde ting, der er produceret, så der er taget mest muligt hensyn til natur og miljø. Tjek bga.dk ud og find det, der passer dig bedst – det handler både om funktion, æstetik og bæredygtighed.

Brug for hænder i den tekniske sektor

Der er i den grad brug for hænder overalt i samfundet. Ikke mindst i den tekniske sektor, hvor det handler om at arbejde med bæredygtige løsninger. Arbejdsgiverne er bekymrede over de unges uddannelsesvalg, fordi mange af vor tids unge søger mod de humanistiske uddannelser, så vælger du den tekniske vej, kan du være næsten sikker på, at der efter endt uddannelse venter dig et godt job.

Faktisk er det sådan, at manglen på arbejdskraft breder sig, og det gælder ikke mindst i den tekniske verden. Går du for eksempel ind på en vej mod en karriere som ingeniør inden for klima og miljø, har du dermed alle muligheder for at få et spændende arbejde. Samtidig vil det være et arbejde, hvor du gør en indsats for at styrke og forbedre vores klima og miljø.

Heldigvis er der mange unge, der kan se en fremtid for sig i den del af arbejdsmarkedet, der handler om at styrke bæredygtighed og klima. Og med den stigende interesse for, hvad vi mennesker betyder for udviklingen inden for klima og miljø, er det formentlig en interesse, der vedblivende vil være på et højt niveau. Så mon ikke stadig flere unge kan se ideen i at gå den vej, når de skal vælge deres kommende karriere?