Gør miljøet en tjeneste med bedre indretning af badeværelset
Miljøhistorier gennem tiden

Gør miljøet en tjeneste med bedre indretning af badeværelset

Vi har fået stor fokus på miljøet. Det er ikke mindst de stadig mere tydelige ændringer af vores klima, der har medført dette. Mange mennesker er bekymrede, ja mange – især børn og unge mennesker – oplever det, man kalder klimaangst, hvor frygten for fremtidens klimaforandringer og deres konsekvenser styrer hele deres liv.

En af de ting, der har betydning for vores miljø, er vores forbrug af energi og vand. For det sidstes vedkommende kan man gøre rigtig meget ved at indrette sit badeværelse, så man sparer på vandforbruget, hvor det er muligt. Hos webshoppen Rörfokus kan du således få en masse udstyr, som kan hjælpe dig med at spare energi og vand i badeværelset, så du på den måde kan gøre en indsats selv for at skåne miljøet. Det handler tit om de små ting – at lukke for vandet, at sætte vandbesparende dyser på, og at huske at slukke for lyset, ligesom du selvfølgelig har udskiftet de gamle elpærer med nye, energibesparende pærer. Du kan også købe armaturer, som selv lukker for vandet, når du ikke har hænderne under hanen, og der er mange andre tiltag, som du kan gøre selv, og som du kan finde inspiration til på Rörfokus.

Badeværelset er blevet et livsstilsrum

Selv om du ønsker at indrette dit badeværelse, så du bruger mindst muligt energi og vand, behøver det ikke at blive til et kedeligt rum. Badeværelset i dag er tværtimod blevet til et rum, der signalerer, hvilken livsstil, vi hylder. Vi er langt forbi den tid, da badeværelset var indrettet med et toilet, en håndvask og en bruser eller badekar – i dag er der mulighed for at sætte sit helt eget, personlige præg på indretningen, så det bliver til et smukt og hyggeligt rum. Markedet bugner med muligheder for lækkert udstyr og tilbehør, der kan sætte prikken over i’et og gøre badeværelset til et af husets lækreste rum. Og alt det kan du opnå, også selv om du ønsker at tage mest muligt hensyn til miljøet.

I dag er badeværelset et mesterstykke i miljøvenlig ingeniørkunst, hvor man på 1.000 forskellige måder kan arbejde med detaljer, der både gør rummet lækkert og miljøvenligt.

Det er fuldt forståeligt, at bekymringen for miljøet får mange mennesker til at omlægge deres liv og forbruge mindre. Virkeligheden er dog ofte sådan, at det er svært at opretholde den asketiske livsstil gennem længere tid, for mennesket elsker luksus og det magelige. Her kan vi glæde os over, at de dygtige ingeniører og designere hele tiden arbejder med at skabe løsninger, der kan forene vores ønske om at spare miljøet for belastninger og vores trang til at have det behageligt. De to ting behøver ikke at være modsætninger.