Skab dig en fremtid med miljø som arbejdsområde
Miljøhistorier gennem tiden

Skab dig en fremtid med miljø som arbejdsområde

Er du ung, er du højst sandsynligt interesseret i klima og miljø. Selv om mange ældre har en mening om, at mange unge ikke ligefrem tænker alt for meget over fremtiden, så er de fleste unge mennesker bekymrede for, om vi driver for stor rovdrift på jordens ressourcer, belaster klimaet eller på anden måde skaber en verden, der ikke vil kunne danne rammen om et godt liv for fremtidige generationer.

En måde at gøre en aktiv indsats for klima og miljø på er ved at uddanne sig inden for miljøteknologi og så enten arbejde praktisk med dette område ude i marken, eller arbejde som ingeniør eller planlægger inden for området. Som uddannet inden for området, kan du selv gøre en indsats på området.

Vælger du at gå håndværkervejen, vil du højst sandsynligt komme til at køre rundt i en arbejdsbil, hvor du har dit værktøj og råvarer. Det er vigtigt, at en arbejdsbil er godt indrettet, og her kan du med fordel vælge en bilindretning med Work System – et fremragende system, hvis du vil skabe orden, have system i dine redskaber og ting og samtidig have en ergonomisk korrekt arbejdsplads.

Udviklingen inden for miljøteknologi går meget hurtigt i disse år, og der er derfor rigtig mange forskellige områder, du kan komme til at arbejde med. Hvad enten du er interesseret i bedre udnyttelse af ressourcerne, affaldsbehandling, forureningsbekæmpelse eller grøn energi, er der masser af udviklingsmuligheder for dig i Danmark.

Et af de felter, der interesserer særlig mange unge, er den grønne energi. Danmark har gennem årtier været førende inden for vindenergi, så dette område tiltrækker i sig selv rigtig mange unge mennesker, der gerne vil gøre en indsats for klima og miljø. Men også solcelleteknologien udvikler sig i disse år, og der bygges solcelleparker overalt i landet. Tanken er, at når vinden ikke blæser, vil solen ofte skinne, og så kan de to former for vedvarende energi supplere hinanden. Også biogas vinder frem baseret på organisk affald fra husholdninger, industri og landbrug, så der er masser af interessante områder at arbejde med.