Vær med til at finde de innovative løsninger på miljøproblemer
Miljøhistorier gennem tiden

Vær med til at finde de innovative løsninger på miljøproblemer

Er du uddannet miljøteknolog, så kan du være med til at finde fremtidens løsninger på miljømæssige udfordringer. Der er mange problemer at tage fat på over hele kloden, hvad enten det handler om spildevand eller affald. Vi skal blive bedre til at spare på ressourcerne og genbruge mest muligt. Det et derfor nødvendigt med teknologiens hjælp at finde løsninger, som gavner os alle sammen på lang sigt.

Miljøteknologi er et utroligt spændende arbejdsområde, og under din uddannelse får du lært både om jord, vand, luft, forsyning, industri og produktion, hvilket betyder, at du kan finde arbejde inden for mange forskellige områder, alt efter hvad der har din interesse. Du kan fx arbejde med kortlægning af virksomheders miljøbelastninger. Her kortlægger man, hvordan forskellige virksomheder reducerer deres energiforbrug, eller du kan give praktisk rådgivning til, hvordan de håndterer affald og spildevand. Har du en passion for at finde miljøvenlige og bæredygtige løsninger til vores samfund, så er det helt sikkert dette felt, du skal specialisere dig inden for.

En tur på løbebåndet kan give nye ideer

På jobbet er der sikkert tryk på, når du sammen med andre skal løse de arbejdsopgaver, I er hyret til, men i fritiden gælder det om at få koblet af både fysisk og psykisk. Vil du gerne holde dig i god form, så kan du købe et løbebånd i god kvalitet hos Gorilla Sports og træne derhjemme. Turen på løbebåndet giver dig ny energi, og samtidig får man ofte også gode ideer, når man slapper af og kommer væk fra skrivebordet eller laboratoriet. Så det kan sagtens være, at du kan udtænke innovative løsninger til de arbejdsopgaver, du har, imens du dyrker motion. De gode ideer kan du så tage med på jobbet. Vi har brug for kloge hoveder, der kan tænke langsigtet.

Hvordan bliver man miljøteknolog

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan man bliver miljøteknolog, så kan vi fortælle dig, at uddannelsen tager 2 år. Uddannelsen er en kombination af teori og praktiske øvelser, og der er også en praktikperiode på 4 uger. Så du vil meget hurtig få konkret erfaring med, hvad det vil sige at arbejde som miljøteknolog. Uddannelsen udbydes på Aarhus Erhvervsakademi. Det er spændende at arbejde i et laboratorium eller på kontor med andre dygtige kolleger, som også har en stor interesse for miljøteknologi, og hvor I som team får løst krævende arbejdsopgaver. Når vi ser os omkring er det nok at tage fat på, for bæredygtige løsninger er fremtiden. Virksomhedernes produktion skal omlægges, så de bliver mere grønne, og det tager tid, før man ser resultaterne af den grønne omstilling. Vi skal derfor handle i dag, og vi har brug for dygtige miljøteknologer, som går foran og fortæller os, hvordan vi får implementeret bæredygtige løsninger mange forskellige steder i samfundet. Det er til gavn for os alle – nu og i fremtiden.